Aktuelno

Optuženi u slučaju "Tilt" negirao krivicu, u sudnicu doveden pod jakim merama obezbeđenja

Komentari

Autor: Tanjug

23/03/2022

-

13:12

Optuženi u slučaju "Tilt" negirao krivicu, u sudnicu doveden pod jakim merama obezbeđenja
Zgrada specijalnog suda - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo ponovljeno suđenje M. T. povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba "Tilt", u decembru 2015. godine, gostu kluba S. V. naneo tešku telesnu povredu od koje je on dve sedmice kasnije preminuo.

M.T. je pod jakim merama obezbeđenja doveden iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu na suđenje u Specijalni sud, jer je 4. februara 2021. godine uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i od tada se nalazi u pritvoru.

U slučaju "Tilt" suđenje mu se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je prošlog leta ukinuo prvostepenu presudu kojom je M.T. bio osuđen na pet godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda S.V., koji je od posledica povreda preminuo u bolnici.

Ponovo iznoseći odbranu M.T. je danas rekao da ostaje pri svemu što je ranije pričao, ali je dopunio svoj iskaz, tvrdeći da je prilikom sukoba u klubu on branio radnika na garderobi kojeg je S.V. napao.

S.V. je tada bio izbačen iz kluba, jer je bio u alkoholisanom stanju, ali se vratio pa je M.T., kako se sumnja, svojom reakcijom prekoračio ovlašćenja koja ima kao obezbeđenje. Povodom navoda M.T. negodovala je porodica stradalig mladića koja je sedela u publici sudnice.

Na suđenju su se danas izjašnjavali i veštaci u vezi sa uzrokom smrti S.V. a zbog razlika u mišljenju sud je odlučio da predloži komisijama veštaka da usaglase svoja veštačenja, kako bi se otklonile nedoumice šta je uzrokovali smrt. Tokom prvog suđenja u ovom slučaju urađena su tri veštačenja, koja su najpre obavili stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je S.V. umro od udarca u stomak koji mu je zadao M.T. ili usled drugih okolnosti.

Suđenje se nastavlja 24. maja.

S.V. je preminuo u januaru 2016, dve nedelje posle tuče sa članovima obezbedenja kluba “Tilt”.

Tadić je sada u pritvoru i pod istragom kao osumnjičeni član Belivukove grupe i tereti se za zločinačko udruživanje i preprodaju droge.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija