Aktuelno

Ukinuta presuda osumnjičenima za otmicu muškarca u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

24/03/2022

-

17:54

Ukinuta presuda osumnjičenima za otmicu muškarca u Beogradu
Ukinuta presuda osumnjičenima za otmicu muškarca u Beogradu - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda kojom su na zatvorsku kaznu bila osuđena trojici muškaraca zbog otmice S.M. u januaru 2018. godine u Beogradu, i naložio da im se ponovi suđenje.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu, Marko Kamenović je bio osuđen na kaznu zatvora od dve godine i dva meseca zbog krivičnog dela otmica, dok su Željko Arivović i Dragan Nedeljković tada osuđeni na po dve godine zatvora zbog pomaganja u otmici. Apelacioni sud je usvojio žalbe Kamenovića i njegovog branioca, kao i branilaca ostalih okrivljenih i ukinuo presudu zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka i prekoračenja optužbe.

Trojica optuženih muškaraca se sumnjiče da su iz stana na silu odveli S.M., u nameri da ga prinudno dovedu u Pirot kako bi preuzeo dzip koji je u vlasništvu I.K.. Kamenovic je zatim na silu ubacio S.M. na zadnje sedište automobila i seo pored njega, nastavljajući da ga tuče, dok su Arivović i Nedeljković sedeli u prednjem delu automobila.

Dok ga je Kamenović udarao druga dvojica su ga podsticala rečima "neka te tuče" i "zaslužio si". Iz presude proizlazi da je o otmici policiju obavestio komšija S.M., nakon čega je policijska patrola koja je angažovana za kontrolu brzine zaustavila vozilo kod naplatne rampe u blizini Jagodine i uhapsila otmičare.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija