Aktuelno

Odbačen Belivukov zahtev za izuzeće predsednika suda

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2022

-

11:20

Odbačen Belivukov zahtev za izuzeće predsednika suda
Odbačen Belivukov zahtev za izuzeće predsednika suda - Copyright E-Stock/Aleksa Stanković, E-Stock agency

veličina teksta

Aa Aa

 Apelacioni sud u Beogradu odbacio je zahtev za izuzeće predsednika Višeg suda u Beogradu koji je prošlog utorka sudu podneo advokat Dejan Lazarević, u okviru procesa u kom brani osumnjičene vođe organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a koji su njegov zahtev podržali.

Prošle sedmice odbačeni su ili odbijeni ostali zahtevi Lazarevića za izuzeće tužilaca, pa se uskoro očekuje da sud zakaže novi termin za pripremno ročište u ovom procesu.

Apelacioni sud je inače odbacio kao nedozvoljen zahtev za izuzeće predsednika Višeg suda u Beogradu jer nije postupajući sudija, kao i jer u zahtevu nisu navedeni razlozi za izuzeće, precizirala je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić je u petak odbio kao neosnovan zahtev za izuzeće svojih zamenika tuzilaca Saše Ivanića i Zorana Babića, što je takođe u utorak zatražio advokat Lazarević, pred početak pripremnog ročišta.

Izuzeće Nenadića prethodno je odbilo Republičko javno tužilaštvo.

Belivuku i Miljkoviću kao i pripadnicima njihove grupe pripremnim ročištem treba da počne suđenje za pet ubistava, drogu, drogu, otmice, oružje...

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija