Aktuelno

Postupak protiv policajaca koji su osumnjičeni da su pomagali Belivuku spušten na niže tužilaštvo

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2022

-

14:47

Postupak protiv policajaca koji su osumnjičeni da su pomagali Belivuku spušten na niže tužilaštvo
Postupak protiv policajaca koji su osumnjičeni da su pomagali Belivuku spušten na niže tužilaštvo - Copyright E-Stock, privatna arhiva, Printscreen/MUP

veličina teksta

Aa Aa

Krivični postupak protiv dvojice policajaca osumnjičenih da su 4. februara prošle godine pokušali da prikriju dokaze tokom pretresa prostorija osumnjičenih vođa organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prebačen je iz Tužilaštva za organizovani kriminal u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Ovaj predmet protiv bivšeg načelnika Odeljanja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga Predraga Lajića i inspektor i v.d. šefa odseka za droge Bojana Vasiljevskog je praktično "spušten" na niže tužilaštvo, jer je procenjeno da nije za "organizovani kriminal". Za Tanjug u Prvom osnovnom tužilaštvu kažu da je predmet još u radu, odnosno da još nije doneta odluka o optuženju.

Lajić i Vasiljeski su bili uhapšeni 8. februara 2021. godine, četiri dana nakon akcije hapšenja organizovane kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića, i to zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

MUP je tada saopštio da postoje osnovi sumnje da su oni svesno i voljno, površno pretresli jedan stan kako ne bi pronašli predmete krivičnog dela.

"Naknadnim pretresom, policija je u tom stanu pronašla pištolj", navodi se u saopštenju MUP-a i dodaje da se osumnjičeni terete i da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju. Oni se sada brane sa slobode.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija