Aktuelno

Belivuka i Miljkovića ponovo saslušali crnogorski tužioci

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2022

-

14:36

Belivuka i Miljkovića ponovo saslušali crnogorski tužioci
Belivuka i Miljkovića ponovo saslušali crnogorski tužioci - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu danas su ponovo saslušani Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković po zamolnici crnogorskog tužilaštva u okviru istrage koju protiv njih vodi zbog dva ubistva i jedne otmice u Crnoj Gori.

Crnogorski tužioci došli su u Beograd kako bi dopunili ranije ispitivanje započeto 1. decembra prošle godine.

Tada su, kako je Tanjugu rečeno u njihovoj odbrani, Belivuk, Miljković i Janković negirali krivična dela za koja se terete i izneli svoju odbranu, tvrdeći da u vreme tih ubistava nisu ni bili na teritoriji Crne Gore i da nemaju nikakva saznanja u vezi sa ubistvima za koja ih tereti crnogorsko tužilaštvo.

Crnogorsko tužilaštvo ih tereti za ubistva Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmicu Mila Radulovića zvanog Kapetan. Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore Belivuku, Miljkoviću kao i Nebojši Jankoviću i Ratku Živkoviću na teret krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo.

Belivuk ima svojstvo organizatora, a ostali članova. Na prvom saslušanju Belivuk, Miljković i Janković, rekli su da nisu izvršili krivična dela i objasnili da tada nisu bili na teritoriji Crne Gore, da su na teritoriju Crne Gore ušli legalno i tako su se i vratili u Srbiju.

Tada im nisu predočeni svi dokazni materijali, pa nisu mogli da se izjasne o navodima o navodnom sklanjanju tela, krečenju kuće i ukljanjanju tragova, što bi trebalo da su učinili danas.

Belivuk, Miljković i Janković optuženi su u Beogradu za pet brutalnih ubistava, preprodaju droge, otmice, držanje i nošenje oružja, i čekaju da im se zakaže početak suđenja. Protiv Belivuka i Miljkovića tužilaštvo za organizovani kriminal vodi još tri istrage, za teško ubistvo Nikole Mitića, za teško ubistvo Gorana Mihajlovića i zbog pranja para.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija