Politika

Vulin: Kriminalna grupa želi da se osveti Vučiću jer je Srbija razbila narko kartele

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2022

-

08:54

Vulin: Kriminalna grupa želi da se osveti Vučiću jer je Srbija razbila narko kartele
Aleksandar Vulin - Copyright Tanjug/Antanasijevic Anton

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da organizovana kriminalna grupa želi da se osveti predsedniku Aleksandru Vučiću, pošto je Srbija uspela da razbije velike narko kartele.

Govoreći o informacijama u vezi sa planom za atentat na Aleksandra Vučića, Vulin je za RTS rekao: "Zvicer ne radi sam, on ima političkog šefa i pokušaće da se osveti Vučiću".

Kaže da nije ništa novo da je Zvicer bio šef Belivuku i Miljkoviću i da se čini sve da se dođe i do njega.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da tokom same istrage svaki kriminalac pokušava da popravi svoj položaj, ali da to nije pitanje za policiju, koja je svoj posao završila i snabdela tužilaštvo svim potrebnim dokazima o delovanju Belivukove grupe.

"Ono što je najvažnije, zlikovci više nisu na ulicama. Niko nam ne ubija decu", rekao je Vulin.

Prva zaplena droge u Velikom Trnovcu posle decenija

Vulin je rakao da je zaplena 300 kilograma marihuane u Velikom Trnovcu prva u tom mestu posle više decenija.

"Iz raznih političkih razloga niko nije smeo da ulazi u Veliki Trnovac. Decenijama se izbegavalo da se uđe tu. Čisto šiptarska sredina, poznata po određenim nezakonitim radnjama, ali se to uvek tumačilo kao da izaziva određene međunacionalne sukobe", rekao je Vulin za RTS.

Naglasio je da je u pitanju sredina koja je stalno pokušavala politički da se brani otkada se država bori sa kriminalom.

"Srbija koju vodi Aleksandar Vučić je Srbija u kojoj svaki centimetar naše teritorije je centimetar teritorije u kojoj se primenjuje zakon i nema nacionalnosti kod kriminalaca", kazao je Vulin.

Ministar policije je istakao da ga ne zanima nacionalnost, već da će, ako neko švercuje marihuanu i ako se bavi takvim stvarima, biti pronađen i kažnjen.

Vulin je podsetio da je pre nešto više od godinu dana ta ista krijumčarska grupa "pala" u Aranđelovcu sa 670 kilograma marihuane.

"Ovo je baš konkretno albanska mafija, baš iz Albanije. Nisu ni sa Kosova, ima i državljana Severne Makedonije, ali oni su baš banda sa prostora Albanije. Ovog puta jesmo bili prostor između istoka i zapada, na način što je ova marihuana trebalo da završi u Turskoj. Ona je išla iz Albanije, pa je trebalo da se prebaci preko Severne Makedonije u Srbiju, pa da odatle kamionima uđe u Tursku", objasnio je Vulin.

Dodao je da u ovom trenutku kilogram marihuane u Turskoj košta između šest i osam hiljada evra, što je, kako je naveo, dobra cena.

Komentari (0)

Srbija