Aktuelno

Član Belivukovog klana sklopio sporazum sa Tužilaštvom: Spasojević svedoči potiv grupe za 14 godina zatvora

Komentari

Autor: Tanjug

25/02/2022

-

17:07

Član Belivukovog klana sklopio sporazum sa Tužilaštvom: Spasojević svedoči potiv grupe za 14 godina zatvora
Član Belivukovog klana sklopio sporazum sa Tužilaštvom: Spasojević svedoči potiv grupe za 14 godina zatvora - Copyright Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Nikola Spasojević, jedan od 30 optuženih pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, sklopio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od 14 godina zatvora svedoči protiv ove grupe o teškim ubistvima i drugim krivičnim delima koja je počinila.

Spasojević je prema tom sporazumu dobio status okrivljenog saradnika, a pomenuta kazna od 14 godina će mu biti izrečena na kraju kompletnog suđenja ovoj grupi, ukoliko ispuni obaveze iz sporazuma i svedoči protiv klana Belivuk-Miljković, potvrđeno je Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

On se optužnicom tereti za učešće u dva od pet ubistvava- za teško ubistvo Gorana Veličkovića i Aleksandra Gligorijevića kao i za oružje, za šta mu preti doživotni zatvor, a ovako će dobiti 14 godina.

Pod istragom za ubistvo Gorana Mihajlovića

Spasojević je takođe pod istragom i za ubistvo Gorana Mihajlovića koja je nedavno pokrenuta i još je u toku.

Pored njega u toku su pregovori sa još nekoliko optuženih koji su već u istrazi opisali zločine ovog klana, koji se tereti za niz teških krivičnih dela među kojim je, pet teških ubistava, silovanje, otmice, trgovina narkoticima.

Inače, početak suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zakazan je za 8. mart pred pred Specijanim sudom u Beogradu.

Suđenje će početi pripremnim ročištem, koje je je planirano i za 10. i 11. mart i koje će biti zatovreno za javnost.

Nakon njega sud će zakazati početak suđenja koje će biti javno.

Optužnica protiv ukupno 30 pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kojom se terete za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno drzanje oružja i druga krivična dela stupila je na pravnu snagu 9. novembra, prošle godine.

Protiv Belivuka, Miljkovića i pojedinih pripadnika ove grupe u toku su još tri istrage, za još dva ubistva i pranje para.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija