Aktuelno

Tužilac odbio Belivukove zahteve za izuzeće svojih zamenika

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2022

-

15:00

Tužilac odbio Belivukove zahteve za izuzeće svojih zamenika
Tužilac odbio Belivukove zahteve za izuzeće svojih zamenika - Copyright E-Stock, privatna arhiva, Printscreen/MUP

veličina teksta

Aa Aa

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić odbio je kao neosnovan zahtev za izuzeće svojih zamenika tužilaca Saše Ivanića i Zorana Babića, što je u utorak zatražio advokat Dejan Lazarević, branilac optuženih vođa organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Zahtev je, prema saznanjima Tanjuga, odbijen budući da su se navodi zahteva odnosili na povredu prava okrivljenih i njihovih branilaca, u fazi istrage i nakon podignute optužnice, jer bi njihova eventualna povreda bila predmet ocene po prigovoru ili po pritužbi o kojoj odlučuje Posebno odeljenje za org krim Visi sud u Beogradu.

Konkretno, oni su se žalili da su prisluškivani u prigvoru. Belivuku i Miljkoviću juče je odloženo propremno ročište zbog ovog zahteva, kao i zahteva za izuzeće predsednika sudskog veća i predsednika suda.

E-Stock/Koča Sulejmanović

 

Podsetimo, potvrđenom optužnicom Belivukova grupa tereti se za pet ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, silovanje i otmicu. U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje.

Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva. Osim njih, za ova ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe. Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa aplikacije Skaj za mobilne telefone, među njima su audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći dokazi su iz Francuske dostavljeni pravosudnim organima Srbije.

Pored Belivuka i Miljkovića optužnica tereti i Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Ðurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Ðordevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Okrivlljeni saradnik Hrvatin, koji je ranije osuđivan za ubistvo navijača 2005. godine, detaljno je ispričao tužilaštvu kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on. O ubistvima je tužilaštvu ispričao sve i Spasojević.

Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðorđević, koji nemaju status okrivljenih saradnika tužilaštva, ispričali su mu na koji je način grupa preprodavala drogu. Slađana Selukulić i Nikola Stefanović su u kućnom pritvoru i oni su došli bez pratnje sudske straže.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija