Aktuelno

Obustavljen još jedan let za Moskvu zbog dojave o bombi

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2022

-

16:52

Obustavljen još jedan let za Moskvu zbog dojave o bombi
Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE - Copyright Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

veličina teksta

Aa Aa

Avion "Er Srbije" koji saobraća na relaciji od Beograda do Moskve, vraćen je na aerodrom "Nikola Tesla", nakon ponovne dojave da je u letilici postavljena bomba, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.

Kako je rečeno, u toku je kontradiverziona provera aviona. Let je obustavljen, a svi putnici, koji su bili u avionu su evakuisani.

Inače, Tužilaštvo za organizovani kriminal je 23. marta pokrenulo predistražni postupak povodom brojnih lažnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama i bombama u avionima koji poleću sa Aerodroma "Nikola Tesla''. Postupak je pokrenutih protiv N.N. izvršilaca u pravcu razotkrivanja krivičnog dela terorizam, rečeno je ranijeTanjugu u tužilaštvu.

Kako preciziraju, TOK zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, u kontinuitetu preduzima sve zakonom predviđene mere i radnje u cilju otkrivanja lica koja poslednjih dana šalju lažne dojave zbog kojih se odlažu letovi radi dedatljih kontradiverzionih pregleda.

U proteklom periodu bilo je desetak aninimnih dojava da je u avionima "Er Srbije", na letu Beograd–Moskva, podmetnuta bomba.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija