Aktuelno

Načelnik pančevačkog zatvora na saslušanju negirao krivicu, Tužilaštvo traži pritvor

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2022

-

18:23

Načelnik pančevačkog zatvora na saslušanju negirao krivicu, Tužilaštvo traži pritvor
Načelnik pančevačkog zatvora na saslušanju negirao krivicu, Tužilaštvo traži pritvor - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Zaposleni u Kazneno popravnom zavodu (KPZ) Pančevo B.H. negirao je danas da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem tokom saslušanja u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Ivana Rakočević.

B.H. je osumnjičen da je radeći kao načelnik za pritvor u Službi za obezbeđenje KPZ Pančevo od 16. juna do 21. septembra 2021. godine, zloupotrebio službeni položaj, tako što je jednom pritvoreniku iz svoje kancelarije omogućio da u više navrata telefonira bez znanja i saglasnosti suda.

Od pritvorenikove majke je, kako se sumnja, u više navrata zahtevao novac u iznosu od 5.000 evra, kako bi posredovao da se ovom pritvoreniku omogući ostanak u tom zatvoru i nakon pravosnažnosti presude, a sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija