Aktuelno

Četiri muškarca prvostepeno osuđena zbog kidnapovanja dečaka 2019. godine, kazne od pet do deset godina zatvora

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/02/2022

-

12:52

Četiri muškarca prvostepeno osuđena zbog kidnapovanja dečaka 2019. godine, kazne od pet do deset godina zatvora
Četiri muškarca prvostepeno osuđena zbog kidnapovanja dečaka 2019. godine, kazne od pet do deset godina zatvora - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Sremskoj Mitrovici osudio je danas na zatvor četvoricu muškaraca odgovornih za kidnapovanje dečaka iz Stare Pazove pre dve godine, rečeno je iz suda za Euronews Srbija.

Marko Jovišić osuđen je na 10 godina zatvora, Lazaru Jovišiću izrečena je kazna od sedam godina zatvora, dok je Aleksa Mrđa osuđen na šest godina zatvora. Nikoli Jovišiću je izrečena kazna od pet godina maloletničkog zatvora, jer je u vreme izvršenja zločina bio maloletnik. 

U pitanju je prvostepena presuda, na koju postoji pravo žalbe.

Zašto su osuđeni?

Maloletnog P.M. (15) su u oktobru 2019. godine na ulici, dok se vraćao kući biciklom, presreli sinovi Marka Jovišića, a zatim ga na silu ugurali u automobil i odvezli u vikendicu.

Ideja je bila da se traži otkup od njegovog oca, a dečak je tamo bio sve dok ga policija nije pronašla i spasila. U krivičnom delu im je pomagao i Aleksa Mrđa.

Otac kidnapovanog dečaka je prošle godine za Kurir ispričao kako je "ideja bila da od njega traže pola miliona evra, jer su znali da ima novca". Međutim, u ovom naumu nisu uspeli, jer su i porodica i policija brzo reagovali, te je dečak pronađen, a počinioci uhapšeni.

Komentari (0)

Srbija