Aktuelno

Uhapšen rukovodilac zatvora u Pančevu: Sumnja se da je zatvoreniku davao telefon, a njegovoj majci tražio 5.000 evra

Komentari

Autor: Euronews Sbrija

30/03/2022

-

09:00

Uhapšen rukovodilac zatvora u Pančevu: Sumnja se da je zatvoreniku davao telefon, a njegovoj majci tražio 5.000 evra
Tanjug/Dimitrije Goll - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

U nastavku borbe protiv korupcije, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili su B. H. (37) zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako navode iz policije, on se sumnjiči da je, u periodu od 16. juna do 21. septembra 2021. godine, zloupotrebio službeni položaj, tako što je kao zaposleni na rukovodećem radnom mestu u Kazneno-popravnom zavodu Pančevo, stupio u kontakt sa jednim pritvorenikom kome je iz svoje kancelarije omogućio da u više navrata telefonira bez znanja i saglasnosti suda.

"Od pritvorenikove majke je, kako se sumnja, u više navrata zahtevao novac u iznosu od 5.000 evra, kako bi posredovao da se ovom pritvoreniku omogući ostanak u Kazneno-popravnom zavodu Pančevo i nakon pravosnažnosti presude, a sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist", navodi se u policijskom saopštenju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Ovim povodom oglasila se i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija odakle su potvrdili da je B.H. uhapšen i da je radio na mestu pomoćnika načelnika za pritvor u Službi za obezbeđenje. U Upravi ističu da svako za koga se dokaže da je počinio krivično delo treba i da odgovara.

"Sistem izvršenja čini više od 4.000 ljudi koji odgovorno rade svoj posao i tim pre je Upravi za izvršenje krivičnih sankcija stalo da se utvrde istina i odgovornost", poručuju iz Uprave za Tanjug.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija