Aktuelno

VIDEO Uhapšen Lucifer i još 13 osoba, osumnjičeni da su drogu prodavali po splavovima i ulicama i nosili na adrese

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/03/2022

-

13:17

mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Policija je danas uhapsila 14 osoba osumnjičenih da su dilovali drogu i to po klubovima koje je obezbeđivala kriminalna grupa Veljka Belivuka koji je u pritvoru optužen za najmanje pet ubistava.

MUP je saopštio da je uhapšeno 14 osoba i jedan maloletnik, a da je među njima i L. M. zvani Lucifer, osumnjičen da je organizator ove kriminalne grupe.

Osumnjičeni se, po navodima MUP, terete da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, u dužem vremenskom periodu, obezbeđivali više poznatih beogradskih klubova gde su vršili distribuciju opojne droge. Pretresom stanova i drugih prostorija na 22 lokacije, koje su koristili pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, pronađena je veća količina narkotika, oružja i novca.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da su po njegovom nalogu, nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala priveli 14 osoba  zbog sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i to proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nazekonitog posedovanja oružja, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Tri pripadnika grupe već u zatvoru

Kako navode u TOK, danas je doneta naredba o sprovođenju istrage protiv 17 osoba, od kojih su svi iz Beograda, budući da se tri pripadnika ove organizovane kriminalne grupe već nalaze u pritvoru. 

Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv: L. M, M. T, V. O, S. S, U. B, M. P, A. K, L. G, A. K, B. M, P. V, L. O, L. M, S. M, N. F, V. N.  i A. V.

Iz tužilaštva dalje navode da je ova organizovana kriminalna grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnih lica i više N.N. lica delovala u periodu od 17. maja 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Grada Beogada, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga na taj način što je neovlašćeno vršila kupovinu radi prodaje, prenošenje, držanje, posredovanje u prodaji, prodaju i na drugi način stavljanje u promet opojne droge kokain u količini od najmanje 590 grama Cannabis tzv. marihuana u količini od najmanje 10.950 grama i amfetamin tzv. spid u neutvrđenoj količini čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje 7. 559.250,00.

Naime, pripadnici su drogu prodavali na splavovima "Port" i "Fristajler" kao i u klubu "Kasina". Takođe, su, kažu iz TOK-a, opojnu drogu dostavljali na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama.

Vulin: Razbićemo sve repove koje je ostavio Belivukov klan

Prilikom pretresa pronađena je iznesna količina opojne droge i vatrenog oružja. Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je, kako je preneo MUP, istakao da je srpska policija i ovom akcijom pokazala da ispunjava data obećanja i da neće dozvoliti da se u Srbiji ikada više razvije kriminalna grupa kakva je bila kriminalna grupa Belivuk-Miljković.

„Ispunjavamo dato obećanje, razbićemo svaku kriminalnu grupu i sve repove koje je iza sebe ostavio ovaj ozloglašeni klan. Svaki kriminalac je pod našim budnim okom i svaki će biti na meti srpske policije, uhapšen i procesuiran. Naši gradovi i ulice nisu i nikada neće biti sigurno mesto za njihove prljave poslove i zločine. Jasno ćemo im uvek staviti do znanja da su u našoj zemlji nepoželjni“, istakao je ministar policije.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija