Aktuelno

Potvrđena optužnica protiv inspektora SBPOK-a

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2022

-

13:36

Potvrđena optužnica protiv inspektora SBPOK-a
Potvrđena optužnica protiv inspektora SBPOK-a - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Požarevcu potvrdio je optužnicu protiv inspektora Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) B.S. (36) i još dvojice osumnjičenih koji su prinudom pokušali da preuzmu ugostiteljski objekat od jednog Požarevljanina u septembru prošle godine.

Pored B.S., za krivično delo prinuda u pokušaju terete se i Beograđanin S.K. i pripadnik BIA M.K. Na rešenje krivičnog vanpretresnog veća požarevačkog Višeg suda o potvrđivanju optužnice, odbrana optuženih je izjavila žalbu, rekla je za Tanjug portparol suda Gordana Vidojković.

O žalbi odluku treba da donese Apelacioni sud u Kragujevcu. B.S. je 2. februara počelo suđenje pred Specijalnim sudom povodom optužbi da je zloupotrebom službenog položaja odavao informacija o istrazi protiv organizatora i dela pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Krivična dela je negirao i najavio da će detaljno izneti svoju odbranu.

On se brani sa slobode, a zajedno sa njim u tom postupku optužen je i F.G., kojem je, prema optužnici, kao pripadniku Belivukove grupe B.S. dostavljao tražene informacije. F.G. je od 11. marta na izdržavanju kazne zatvora u Požarevcu, zbog drugog krivičnog dela.

B.S. je bio uhapšen 12. juna zbog Belivukove grupe i u pritvoru je bio dva meseca. Zbog krivičnog dela u Požarevcu uhapšen je sredinom septembra, a krajem decembra mu je ukinut pritvor.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija