Aktuelno

Odbijen Belivukov zahtev za izuzeće predsednice veća

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2022

-

10:24

Odbijen Belivukov zahtev za izuzeće predsednice veća
Odbijen Belivukov zahtev za izuzeće predsednice veća - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević, Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Višeg suda u Beogradu sudija Aleksandar Stepanović odbio je kao neosnovan predlog branilaca Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su oni podržali, za izuzeće predsednika veća sudije Vinke Berahe Nikićević u tom predmetu, u kom se oni terete kao vođe organizovane kriminalne grupe koja je izvršila niz ubistava i drugih teških krivičnih dela.

Stepanović je 15. marta doneo rešenje kojim se odbija kao neosnovan zahtev advokata Dejana Lazarevića, Marka Jankovića i Nikole Ristovića, kao i okrivljenih Belivuka i Miljkovića od 8. marta za izuzeće predsednika veća sudije Vinke Berahe Nikićević od daljeg vršenja sudijske dužnosti u ovom predmetu, precizira se u saopštenju suda.

Odluku je doneo nakon uvida u spise predmeta, izjavu predsednika veća i navode iz zahteva, pošto je utvrdio da ne postoje okolnosti koje bi izazvale sumnju u nepristrasnost predsednika veća "shodno članu 37 stav 2 Zakonika o krivičnom postupku (ZKP)", odnosno, kako ukazuje sud, da postupajući predsednik već u dosadašnjem toku postupka ni na koji način nije doveo u sumnju svoju nepristrasnost, budući da je u svemu postupao u skladu sa ZKP-om. Nakon ove odluke može se očekuvati da predsednica veća zakaže novi termin za održavanje pripremnog ročišta koje je prošle sedmice bilo odloženo zbog ovog i drugih zahteva za izuzeće.

Apelacioni sud u Beogradu je prethodno odbacio zahtev za izuzeće predsednika Višeg suda u Beogradu. Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić je u petak odbio kao neosnovan zahtev za izuzeće svojih zamenika tužilaca Saše Ivanića i Zorana Babića, što je takođe u utorak zatražio advokat Lazarević, pred početak pripremnog ročišta. Izuzeće Nenadića prethodno je odbilo Republičko javno tužilaštvo.

Belivuku i Miljkoviću kao i pripadnicima njihove grupe pripremnim ročištem treba da počne suđenje za pet ubistava, drogu, drogu, otmice, oružje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija