Aktuelno

Još pet osoba uhapšeno zbog dilovanja droge po splavovima i ulicama

Komentari

Autor: MUP Srbije

29/03/2022

-

21:09

Još pet osoba uhapšeno zbog dilovanja droge po splavovima i ulicama
Još pet osoba uhapšeno zbog dilovanja droge po splavovima i ulicama - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

U nastavku velike akcije Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Žandarmerijom, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su i M.V. devetnaestog člana organizovane kriminalne grupe.

Pretresom stana u kojem neprijavljeno boravi M.V. pronašli su oko 5,5 kilograma opojne droge kokain i oko 4,5 litara amfetaminskog ulja, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova i dodaje da su pronađeni i jedan ručni mikser, kuhinjska vaga i mašina za vakumiranje.

Precizira se da je policija pretresom stanova i drugih prostorija na 22 lokacije, koje su koristili pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, ukupno pronašla oko 6,5 kilograma kokaina, oko 13 kilograma marihuane, 4,5 litara najverovatnije amfetaminskog ulja, više komada vatrenog oružija i municije, više putničkih motoronih vozila i novac u vrednosti oko 2.500.000 dinara.

U saopštenju se podseća da su danas pripadnici UKP SBPOK-a uhapsili 14 osoba, i jednog maloletnika, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom za maloletnike, dok se tri osobe već nalaze u pritvoru i biće obuhvaćene krivičnom prijavom.

Kako se dodaje, krivična prijava biće podneta Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog izvršenja krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U ovoj akciji uhapšen je L.M. zvani Lucifer, osumnjičen da je organizator ove kriminalne grupe, kao i V.O, B.M, L.M, P.V, L.O, S.M, M.T, S.S, A.K, L.G, U.B, M.P, A.K. i jedna maloletna osoba, dok se N.F, A.V. i V.N. već nalaze u pritvoru, navodi se u saopštenju.

mup.gov.rs

Komentari (0)

Srbija