Aktuelno

Za šest sati policija kaznila 61 motociklistu - vozili bez dozvole, kacige, pod dejstvom droga i alkohola

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/04/2022

-

20:40

Za šest sati policija kaznila 61 motociklistu - vozili bez dozvole, kacige, pod dejstvom droga i alkohola
Za šest sati policija kaznila 61 motociklistu - vozili bez dozvole, kacige, pod dejstvom droga i alkohola - Copyright Tanjug/Dušan Aničić

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu danas su, tokom akcije pojačane kontrole vozača motocikala, za samo šest sati, sankcionisali 61 vozača, od kojih su dvojica upravljala dvotočkašima pod dejstvom alkohola i jedan pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštio je MUP.

Jedan od vozača koji je isključen iz saobraćaja je i muškarac (48) koji je, kako je utvrđeno alkotestiranjem, na Brankovom mostu upravljao motociklom sa 2,27 promila alkohola u organizmu.

U akciji je otkriveno i 19 vozača koji su imali nepropisno postavljene registarske tablice, 10 bez vozačke dozvole za kategoriju vozila kojim su upravljali, a sankcionisano je i 10 motociklista zbog istekle registracione nalepnice, navodi se u saopštenju.

Takođe, policija je isključila iz saobraćaja i privremeno oduzela motocikl na kojem su neovlašćeno bili postavljeni blinkeri.

Saobraćajna policija sankcionisala je osam vozača motocikala koji nisu nosili kacige, dvojicu zbog istekle vozačke dozvole i jednog koji je vozio u suprotnom smeru.

Iz MUP-a apeluju na vozače motocikala da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju motociklom ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija