Aktuelno

Hapšenje u Leskovcu: Muškarac (59) osumnjičen za bacanja eksplozivne naprave u dvorište

Komentari

Autor: Tanjug

07/04/2022

-

16:55

Hapšenje u Leskovcu: Muškarac (59) osumnjičen za bacanja eksplozivne naprave u dvorište
Hapšenje u Leskovcu: Muškarac (59) osumnjičen za bacanja eksplozivne naprave u dvorište - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Policija je uhapsila M. Ð. (59) iz Leskovca, osumnjičenog da je odgovoran za incident 28. marta, kada je u ovom gradu u dvorište 42. godišnjeg muškarca bačena eksplozivna naprava.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, priveli su pravdi M. Ð. iz Leskovca, osumnjičenog da je 28. marta ove godine u dvorište četrdesetdvogodišnjeg muškarca u ovom gradu bacio eksplozivnu napravu i time počinio delo izazivanje opšte opasnosti, navodi se u saopštenju PU Leskovac.

Sumnja se da je M. Ð. bacio eksplozivnu napravu koja je eksplodirala i oštetila dva vozila i deo podrumskih prozora.

Kako se precizira u saopštenju, policija je pre nekoliko dana u pretresu stana koji koristi osumnjičeni, u kupatilu, ispod kade, pronašla improvizovanu ručno pravljenu napravu, velike razorne moći, sa eksplozivom i trotilom.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, osumnjičeni je tada priveden tužiocu.

Sudija za prethodni postupak mu je, na predlog tužioca, odredio pritvor do 30 dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija