Aktuelno

U Beogradu uhapšena trojica muškaraca zbog zelenašenja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/04/2022

-

08:29

U Beogradu uhapšena trojica muškaraca zbog zelenašenja
Saoraćajna policija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Policija je u Beogradu uhapsila M. V. (38), B. Ć. (29) i A. T. (20) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili dva krivična dela iznuda i jedno krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Oni su na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu negirali ova krivična dela. Određen im je pritvor od 30 dana da ne bi uticali na svedoke.  

Oni se terete da su dvojici oštećenih pozajmili novac, a potom od njih iznuđivali znatno veću količinu novca od pozajmljene, preteći im da će, ukoliko to ne učine, nauditi njima i članovima njihovih porodica.

Osumnjičeni su uhapšeni nakon primopredaje novca u vrednosti 550.000 dinara od jednog oštećenog. Policija je prilikom pretresa stana, koji koristi osumnjičeni M. V, pronašla torbu sa oko 585 grama kokaina, kao i opremu za precizno merenje, prepakivanje i pakovanje u manje količine radi, kako se sumnja, dalje prodaje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i, uz krivičnu prijavu, privedeni su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Osumnjičeni negirali iznude, određen im pritvor

Trojica osumnjičenih za iznude i preprodaju droge negirali su na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu ova krivična dela. Posle saslušanja svoj trojici osumnjičenih, A.V, B.Ć. i A.T, Viši sud je na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krovično delo u kratkom roku.

A.V. se tereti za krivično delo iznuda, a osumnjičeni B.Ć. i A.T, za iznudu i neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Više javno tužilaštvo u Beogradu će sprovesti dalju istragu i u daljem toku postupka ispitati svedoke i obaviti potrebna veštačenja, napominju u tužilaštvu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija