Aktuelno

Rasim Ljajić iz Niša prebačen u Klinički centar Srbije: "Stanje je dobro, prima lekove protiv bolova"

Komentari

Autor: Tanjug

12/04/2022

-

08:41

Rasim Ljajić iz Niša prebačen u  Klinički centar Srbije: "Stanje je dobro, prima lekove protiv bolova"
Rasim Ljajić iz Niša prebačen u Klinički centar Srbije: "Stanje je dobro, prima lekove protiv bolova" - Copyright Euronews/Printscreen, Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Rasim Ljajić prebačen je iz Kliničkog centra Niš u Beograd i dalje lečenje će nastaviti u Kliničkom centru Srbije, saznaje Euronews Srbija. Prethodno je direktor te ustanove dr Zoran Perišić rekao da je njegovo stanje dobro i da prima lekove protiv bolova.

Fonet

 

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Lajić je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju kada je poginuo predsednik Izvršnog odbora te stranke Branko Gogić koji je upravljao automobilom koji je izleteo sa auto-puta.

Fonet

 

Aleksinačko osnovno javno tužilaštvo ranije je saopštilo da je do saobraćajne nezgode došlo oko 8.50 u saobraćajnoj traci iz smera Beograda ka Nišu u blizini Ražnja tako što je vozilo "škoda superb kvatro” gde je Ljajić bio na mestu suvozača sletelo s kolovoza i prošlo kroz zaštitnu ogradu nakon čega se prevrnulo.

Navodi se da je zamenik javnog tužioca Janko Dinić nakon izvršenog uviđaja utvrdio da je vozilom najverovatnije upravljao direktor preduzeća “Emisiona tehnika i veze” Branko Gogić kome je na licu mesta konstatovana smrt, a Ljajić je zadobio teške telesne povrede.

Tužilaštvo je saopštilo da trenutno uzrok saobraćajne nezgode nije poznat.

Navodi se da je uz uviđaj lica mesta dat nalog za izuzimanje putničkog vozila koje je učestvovalo u nezgodi radi eventualnog veštačenja.

Izdat je i nalog za obdukciju leša vozača, pokojnog Gogića u Zavod za sudsku medicine u Nišu.

Naknadno je dat i nalog da se obavi razgovor sa Ljajićem kada to njegovo zdravstveno stanje dozvoli u cilju prikupljanja svih relevantnih činjenica na osnovu kojih će se doći do saznanja o uzroku nastanka saobraćajne nezgode.

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas u Kliničkom centru Srbije povređenog Rasima Lajića. Sa predsednikom Vučićem bio je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, prenose beogradski mediji.

Komentari (0)

Srbija