Aktuelno

Tužilac traži međunarodne poternice za pripadnike Šarićeve grupe

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

18/04/2022

-

14:53

Tužilac traži međunarodne poternice za pripadnike Šarićeve grupe
Tužilac traži međunarodne poternice za pripadnike Šarićeve grupe - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je danas od suda da izda naredbe za raspisivanje međunarodnih poternica za šest pripadnika grupe Darka Šarića koji su u bekstvu.

Raspisivanje poternice se traži za Bojana Stanojkovića, Nikolu Spasojevića, Stefana Andrejića, Marka Vukića, Milutina Radovanovića i Danila Stojanovića.

Takođe je tražilo od suda da im odredi pritvor, kao i Aleksandru Boškoviću koji je uhapšen u subotu i danas saslušan u tužilaštvu, gde se branio ćutanjem.

Specijalni sud u Beogradu je u subotu odredio pritvor do 30 dana Darku Šariću i za još četiri osumnjičena za niz teških krivičnih dela, koji su uhapšeni 14. aprila.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi saktili ili uništili dokaze i da ne bi ponovili krivična dela u kratkom vremenslom periodu.

Pored Šarića pritvor je tada određen i advokatu Dejanu Lazareviću, Urošu Radovanovoću (koji se ranije prezivao Mišić), Danilu Odaviću i Dušku Mirkoviću.

Ovom Istragom tužilaštva obuhvaćeno je ukupno 12 osoba, od kojih je za sada uhapšeno pet.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da je Šarić organizovao i naložio izvršenje krivičnog dela teško ubistvo Milana Milovca u Ekvadoru, južnoj Americi.

Za šta se terete Šarić i njegova grupa

Šariću je stavljeno na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka u podstrekivanju i zloupotreba službenog položaja u podstrekivanju.      

Njegovom advokatu, Dejanu Lazareviću, stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, izazivanje opšte opasnosti, krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka u podstrekivanju i zloupotreba službenog položaja u podstrekivanju.                                             

Urošu Mišiću, koji je promenio prezime u Radovanović, stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

Pripadniku Šarićevog obezbeđenja Danilu Odoviću stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i izazivanje opšte opasnosti.

Drugom pripadniku Šarićevog obezbeđenja Dušku Mirkoviću stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka.  

                                                                                                           

 

Komentari (0)

Srbija