Aktuelno

Darko Kostić negirao krivicu, sud odredio pritvor

Komentari

Autor: Tanjug

21/04/2022

-

17:10

Darko Kostić negirao krivicu, sud odredio pritvor
Darko Kostić - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana modnom kreatoru Darku Kostiću, osumnjičenom da je u noći između utorka i srede zaključao mladića (19) u špajz svog stana u centru Beograda i pretio mu da će ga ubiti.

Pritvor mu je odredio sudija za prethodni postupak, na predlog tužilaštva, da ne bi utirao na svedoke, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje sudije Kostić i njegov branilac imaju pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri dana.

Kostić je prethodno na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je zaključao Š.H. u špajz i pretio mu smrću.

Tereti se za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode.

Kostić je uhapšen u sredu nakon što je prijavljeno da se u njegovom stanu nalazi 19-godišnjak koji je zatvoren u špajzu i da mu on preti da će ga ubiti.

Mladić je poslao poruku N.N. da je zatvoren u špajz i da Kostić hoće da ga ubije, nakon čega je N.N. obavestio policiju koja je odmah došla na adresu prijave u centru Beograda.

Kostića je Treći osnovni sud u Beogradu je u junu prošle godine osudio na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogicom) zbog polnog uznemiravanja jednog maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu.

Istom odlukom je oslobođen za dva krivična dela-polno uznemiravanje punoletne osobe i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Kostićev branilac Dimitrije Ilić je za Tanjug rekao da je u toku drugostepeni postupak u tom slučaju i da još nije doneta pravosnažna presuda.

Komentari (0)

Srbija