Aktuelno

Kosovska policija: Napad na patrolu iz vatrenog oružja u selu Zupče

Komentari

Autor: Tanjug

26/04/2022

-

10:09

Kosovska policija: Napad na patrolu iz vatrenog oružja u selu Zupče
Granični prelaz Jarinje - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija saopštila je da je rano jutros u selu Zupče u Zubinom Potoku iz vatrenog oružja napadnuta njena patrola. Nije bilo povređenih, a pričinjena je materijalna šteta.

U saopštenju se navodi da kosovska policija, u saradnji sa pravosuđem, preduzima istražne radnje u vezi sa slučajem napada na "graničnu patrolu", kao i da su pojačane policijske mere kako bila osigurana bezbednost policajaca i građana.

Priština je i prošlog meseca u nekoliko navrata izveštavala o napadima na kosovsku policiju, optužujući za te napade Beograd.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohije Petar Petković osudio je napad na vozilo kosovske policije kod Zubinog potoka i istakao da podizanje tenzija na severu KiM nema nikakve veze sa Srbima.

"Najoštrije osuđujemo napad na vozilo KPS, kao i svaki dosadašnji pokušaj ugrožavanja mira i stabilnosti", napisao je Petković na tviteru.

On je naglasio da podizanje tenzija na terenu, posebno na severu, nema nikakve veze sa Srbima.

"Ali, ima veze sa potrebom mnogih da se Srbi na severu ocrne. Zapitajte se - kome ovo ide u prilog", napisao je Petković.

I Srpska lista osudila je incident koji se rano jutros dogodio u opštini Zubin Potok, kada je oštećeno vozilo kosovske policije, ocenivši da se time Srbi pokušavaju predstaviti kao nasilnici.

U saopštenju se navodi da taj incident ima za cilj destabilizaciju prilika, kao i pokušaj da se "Srbi predstave kao neki nasilnici što ne odgovara istini".

Srpska lista je pozvala sve građane na suzdržanost i da ne nasedaju na provokacije.

"Ko god je ovo uradio ne misli dobro srpskom narodu", piše u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija