Aktuelno

Odložen nastavak suđenja Miroslavu Aleksiću zbog sprečenosti predsednika sudskog veća

Komentari

Autor: Tanjug

28/04/2022

-

10:11

Odložen nastavak suđenja Miroslavu Aleksiću zbog sprečenosti predsednika sudskog veća
Miroslav Mika Aleksić i Biljana Mašić - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Glavni pretres u nastavku suđenja vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, koji je trebalo da se održi danas, odložen je za 24. maj zbog sprečenosti predsednika sudskog veća., javlja reporterka Euronews Srbija.

Aleksić je optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, a u Višem sudu u Beogradu je trebalo da nastavi iznošenje odbrane.

Aleksić je zajedno sa advokatom i suprugom ušao u zgradu Palate pravde, a ispred su ga, kao i prethodni put, sačekali aktivisti sa transparentom na kom piše "Verujemo Mileni Radulović".

On je sud stigao sa slobode, pošto mu je 10.marta ukinut kućnog pritvora u kom je bio od 10. septembra prošle godine.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Fonet/Milica Rilak

 

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija