Aktuelno

Sutra počinje suđenje Miroslavu Aleksiću po optužbama za silovanje i polno uznemiravanje

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2022

-

11:26

Sutra počinje suđenje Miroslavu Aleksiću po optužbama za silovanje i polno uznemiravanje
Sutra počinje suđenje Miroslavu Aleksiću po optužbama za silovanje i polno uznemiravanje - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, trebalo bi da počne sutra u Višem sudu u Beogradu. Na suđenju, koje će se tonski snimati, Aleksić bi trebalo da iznese svoju odbranu u prisustvu javnosti.

Glumice koje su ga prijavile svedočiće naknadno kada ih sud pozove, a o prisustvu javnosti tokom njihovog svedočenja sud će naknadno odlučiti.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana kao dela u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor.

Aleksiću je suđenje već jednom odloženo, i to 28. decembra. Pripremno ročišta je završeno 15. novembra, a tada  je doneta odluka da suđenje bude otvoreno za javnost osim u određenim delovima, što se odnosi na davanje iskaza oštećenih.

Aleksića je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija