Aktuelno

Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću po optužbama za silovanje i polno uznemiravanje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/12/2021

-

10:17

Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću po optužbama za silovanje i polno uznemiravanje
Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću po optužbama za silovanje i polno uznemiravanje - Copyright EPA/KOCA SULEJMANOVIC

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, vlasniku škole glume koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje polaznica svoje škole. Kako javlja reporter Euronews Srbija, njemu je suđenje odloženo.

Suđenje će biti održano 2. februara, javlja reporter Euronews Srbija. Ovo nije prvi sudski proces koji je danas odložen zbog štrajka advokata.

Aleksić je inače stigao u sud nešto posle 10 sati. Kako je ranije za Euronews Srbija najavio Jugoslav Tintor, advokat oštećenih, on neće izaći na današnje ročište.

Pripremno ročište je, podsetimo, završeno 15. novembra. Tada je doneta odluka da suđenje bude otvoreno za javnost osim u određenim delovima, što se odnosi na davanje iskaza oštećenih.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija