Društvo

Apelacioni sud potvrdio optužnicu, Miroslavu Aleksiću produžen pritvor

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/08/2021

-

14:28

Apelacioni sud potvrdio optužnicu, Miroslavu Aleksiću produžen pritvor
Apelacioni sud potvrdio optužnicu, Miroslavu Aleksiću produžen pritvor - Copyright Youtube/RTS

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je danas u celosti prvostepenu odluku Višeg suda u Beogradu kojim je potvrđena optužnica protiv profesora glume Miroslava Mike Aleksića, potvrđeno je za Euronews Srbija u Apelacionom sudu. 

“Optužnica je sada pravosnažna, to je preinačeno prvostepeno rešenje Višeg suda i potvrđena optužnica Višeg tužilaštva u celosti za dela koja ga terete. Sada se očekuje dalje zakazivanje glavnog pretresa i dodeljuje se postupajući sudija u rad, rekli su iz Apelacionog suda. 

Apelacioni sud je potvrdio i odluku kojom je Aleksiću produžen pritvor.

Miroslav Aleksić se tereti za četiri silovanja maloletnica u produženom trajanju, ali i tri krivična dela nedozvoljene polne radnje zloupotrebom položaja.

Krivično veće Višeg suda u Beogradu 29. juna utvrdilo je da postoji opravdana sumnja da je Miroslav Aleksić više puta silovao četiri svoje učenice koje su u tom trenutku bile maloletne. Takođe, zaključeno je i da je nad tri devojke izvršio nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja - svoje pozicije nastavnika glume.

Aleksić se tereti da je seksualno zlostavljao svoje učenice u periodu od 2008. do 2020. godine. Otkriven je kada ga je pet hrabrih devojaka, među kojima su i glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić prijavile policiji i ispričale kroz kakav su pakao prolazile dok su pohađale časove glume u Aleksićevoj školi glume.

Zbog ovih dela Krivičnim zakonikom njemu je zaprećena kazna od pet do 15 godina robije, odnosno od dve do 10 godina zatvora.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija