Društvo

Usvojena žalba Miroslava Aleksića, Viši sud ponovo razmatra da li će mu biti produžen pritvor

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/07/2021

-

14:34

Usvojena žalba Miroslava Aleksića, Viši sud ponovo razmatra da li će mu biti produžen pritvor
Mika Aleksić - Copyright Vecernje novost/V. Danilov

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud usvojio je žalbu Miroslava Aleksića na rešenje Višeg suda kojom mu se produžava pritvor, i vratio Višem sudu na ponovno razmatranje da li će mu pritvor biti produžen, potvrdila je za Euronews Srbija Mirjana Piljić, potrparol Apelacionog suda u Beogradu.

Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine, koji mu je poslednji put produžen 18. juna za još 30 dana da ne bi u kratkom roku ponovio krivična dela i zbog uznemirenja javnosti.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu od 21. aprila Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Aleksiću je optužnica potvrđena 1. jula.

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović sredinom januara, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke. Milena Radulović je otužila Aleksića za silovanje, i to u periodu kada je imala 17 godina. 

"Posle teške unutrašnje borbe, neke hrabre devojke i ja rešile smo da stanemo na put mračnom krugu zlostavljanja", napisala je Radulović na Instagramu.

Posle istupanja Milene Radulović, oglasile su se i druge devojke koje su optužile Aleksića. 

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile, da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Za krivično delo polno uznemiravanje zaprećena je novčana kazna ili zatvor do šest meseci, a ukoliko je učinjeno prema maloletnom licu, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.

Za silovanje su, u zavisnosti od načina izvršenja predviđene različite kazne, od najmanje dve do 10 godina, pet do 12 godina, a za silovanje maloletnica pet do 15 godina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija