Aktuelno

Produžen pritvor Miroslavu Aleksiću

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/07/2021

-

12:13

Produžen pritvor Miroslavu Aleksiću
Produžen pritvor Miroslavu Aleksiću - Copyright Youtube/RTS

veličina teksta

Aa Aa

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu produžilo je pritvor prema Miroslavu Aleksiću, a koji može trajati najduže 30 dana, potvrđeno je za Euronews Srbija u Višem sudu.

Pritvor mu je produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret  propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja krivičnog dela i težina posledice dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, a shodno članu 211 stav 1 tačka 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku.

U sredu je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo rešenje o produženju pritvora Aleksiću i naložio Višem sudu da ponovo razmotri da li će mu pritvor biti produžen.

Optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podneta je sudu 21. aprila, a tereti Aleksića za više krivičnih dela na štetu sedam devojaka.

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke.

Viši sud u Beogradu je 29. juna doneo rešenje kojim je potvrdio optužnicu u odnosu na sedam krivičnih dela, ali i obustavio postupak za tri krivična dela.

Odbrana Aleksića je podnela žalbu na rešenje kojim je protiv njega potvrđena optužnica.

Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 16. januara.

Komentari (0)

Srbija