Aktuelno

Advokat: Ukidanje pritvora Aleksiću nema uticaj na ishod postupka, Milena Radulović i Iva Ilinčić će svedočiti javno

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2021

-

17:10

Advokat: Ukidanje pritvora Aleksiću nema uticaj na ishod postupka, Milena Radulović i Iva Ilinčić će svedočiti javno
Medija centar Beograd - Copyright Medija centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Advokat Jugoslav Tintor, jedan od punomoćnika glumica koje su Miroslava Aleksića prijavile za silovanje i polno uzmeniravanje, smatra da odluka Apelacionog suda da mu se ukine pritvor nema uticaj na tok i ishod postupka niti može da promeni dokaze koji su protiv njega prikupljeni.

"Ne mogu da komentarišem razloge za ukidanje pitvora, ali je izvesno da je Apelaiconi sud procenio da je zamena pritvora kućnim pritvorom dovoljna za ostvarivanje cilja nesmetanog toka postupka, s obizrom da je on bio u pritvoru osam meseci", rekao je Tintor za Tanjug.

On je potvrdio da glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić nisu tražile isključenje javnosti sa suđenja i da će svedočiti javno na suđenju, ali da će biti pozvane tek pošto Aleksić kao okrivljeni iznese svoju odbranu.

Istakao je da je njegov fokus kao pumonomoćnika oštećenih da ovaj postupak pred sudom okonča pravosnažnom osuđujućom presudom kako bi se zadovoljila pravda.

"Pritvor je jedna od mera u postupku, kojom se obezbeđuje prisustvo okrivljenog i zamena pritvora kućnim pritvorom u tom smislu ne menja ništa i nema nikakav značaj", zaključio je Tintor.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću optuženom da je silovao i polno uznemiravao više polaznica te škole i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da je taj sud zaključio da mera pritvora više nije jedina moguća mera za sprečavanje opasnosti da će u slučaju puštanja na slobodu Aleksić u kratkom roku ponoviti krivično delo i da će doći do uznemirenja javnosti koje bi ugrozilo pravično vođenje krivičnog postupka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija