Aktuelno

Miroslav Aleksić napustio Centralni zatvor, uz policijsku pratnju stigao kući sa nanogicom

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

10/09/2021

-

18:40

Miroslav Aleksić napustio Centralni zatvor, uz policijsku pratnju stigao kući sa nanogicom
Mika Aleksić - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću, a on je nešto pre 19 sati uz policijsku pratnju stigao kući.

Aleksić, kako javlja reporter Euronews Srbija, ni sa kim nije komunicirao prilikom ulaska u zgradu u kojoj živi, te se nije ni javio komšijama koje je sreo. On je do zgrade u širem centru Beograda stigao uz pratnju policije, javlja naš reporeter.

Aleksić je optužen da je silovao i polno uznemiravao više polaznica te škole i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz nanogicu).

Ovom odlukom usvojena je žalba odbrane i preinačeno je rešenje Višeg suda u Beogradu, koji je Aleksiću produžio pritvor rešenjem od 26. avgusta zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić preciizrala je za Tanjug da je taj sud zaključi da mera pritvora više nije jedina moguća mera za sprečavnaje opasnosti da će u slučaju puštanja na slobodu Aleksić u kratkom roku ponoviti krivično delo i da će doći do uznemirenja javnosti koje bi ugrozilo pravično vođenje krivičnog postupka.

"Po mišljenju Apelacionog suda ove opasnosti su takvog intenziteta da se mogu sprečiti merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor", naglasila je Piljić.

Pripremno ročište zakazano za 1. oktobar

Aleksić je u pritvoru bio od hapšenja, 16. januara. Viši sud u Beogradu u ponedeljak je zakazao za 1. oktobar pripremno ročište u procesu protiv Aleksića. Ročište je zakazano za 12 časova, precizirala je Tanjugu portparolka suda Tatjana Tešić.

Pripremno ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu se će Aleksić kratko izjasniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi na suđenju.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta, na koje će Aleksić biti priveden iz pritvora u kojem se nalazi od 16. januara. Suđenje bi trebalo da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže isključenje javnosti zbog zaštite privatnosti.

Početkom avgusta Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je u celosti optužnicu protiv Aleksića kojom se on tereti za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.    

Vecernje novost/V. Danilov

 

Aleksića je za seksulano zlostavljanje prvo prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić pa i druge devojke

Miroslav Aleksić se tereti za četiri silovanja maloletnica u produženom trajanju, ali i tri krivična dela nedozvoljene polne radnje zloupotrebom položaja.

Krivično veće Višeg suda u Beogradu 29. juna utvrdilo je da postoji opravdana sumnja da je Miroslav Aleksić više puta silovao četiri svoje učenice koje su u tom trenutku bile maloletne. Takođe, zaključeno je i da je nad tri devojke izvršio nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja - svoje pozicije nastavnika glume.

Aleksić se tereti da je seksualno zlostavljao svoje učenice u periodu od 2008. do 2020. godine. Otkriven je kada ga je pet hrabrih devojaka, među kojima su i glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić prijavile policiji i ispričale kroz kakav su pakao prolazile dok su pohađale časove glume u Aleksićevoj školi glume.

Zbog ovih dela Krivičnim zakonikom njemu je zaprećena kazna od pet do 15 godina robije, odnosno od dve do 10 godina zatvora.

Komentari (0)

Srbija