Aktuelno

Miroslavu Aleksiću ukinut kućni pritvor, braniće se sa slobode

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/03/2022

-

15:55

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Miroslavu Aleksiću ukinut je kućni pritvor, potvrđeno je za Euronews Srbija u Višem sudu u Beogradu. 

On će se ubuduće zbog optužbi za silovanje i nedozvoljene polne radnje braniti sa slobode.

Podsetimo, Aleksić je, početkom marta odbacio sve optužbe koje mu se stavaljaju na teret, a prvi put nakon istrage javnost je mogla da prisustvuje jednom pretresu u ovom slučaju koji je uznemirio javnost.

Aleksić je 2. marta, naime, započeo iznošenje svoje odbrane u slučaju optužbi bivših polaznica za seksualno zlostavljanje u školi glume "Stvar srca". 

On je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Prve su u javnosti o ovom slučaju govorile glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, koje su i među oštećenima u ovom slučaju. Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru. 

Šta je rekao Aleksić pred sudom

Aleksić je, osvrćući se na navod optužnice rekao da je on polaznicama škole bio kao otac, pred sudom govorio o odnosu sa svih sedam devojaka. Tvrdio je da su sve one imale lošu situaciju u kući i probleme sa svojim očevima, o čemu su mu se, kako je naveo, i poveravale.

Rekao je i da su neke devojke "mnogo bolje glumice u životu nego u ulogama u filmu" i da "ovaj slučaj treba da se nazove afera Radulović, a ne Aleksić". Naveo je da je svih sedam devojaka prema čijim optužbama mu se sudi imaju "sindrom lažnog sećanja" tvrdeći da su sve u svedočenjima opisale isti događaj, a što on smatra pokazateljem lažnog sećanja.

"Milena Radulović je prijavila slučaj tako što je uz prijavu dobrovoljno dala dva dokaza, tačnije izveštaje psihologa i psihijatra i tužilaštvo je to uzelo u obzir. Isti početak iskaza imaju svih sedam devojaka i sve su ćutale do prijave. Neverovatno", naveo je Aleksić i napomenuo da je Milenina sestra ostala u studiju još četiri godine nakon toga što ona tvrdi.

"Zašto se nije borila prvo za svoja prava, a potom i za prava sestre", pitao je Aleksić, navodeći dalje da je Milena Radulović, koja ga je prva prijavila za silovanje, htela da bude kao američka glumica Šeron Stoun.

Za ponašenje i krakter dece je rekao da je odgovorna porodica i ono, kako je rekao, "nose iz kuće", ali je i potvrdio da je neku decu, ukoliko, kako kaže, lupe neku glupost, slao na umivanje i rekao da reči kao što su "budalesina, glupander i glupačica" navodeći da ne smatra to uvredljivim. Potvrdio je i ranija pisanja medija koji su prenosili izjave roditelja da nije imao komunikaciju sa roditeljima svojih polaznika.

Naveo je i da on "nije nastavnik glume, već režiser" i da "mnogo voli svoju ženu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija