Aktuelno

Službenica Ministarstva pravde uslovno osuđena na 16 meseci zatvora: Omogućavala osuđenima kršenje mere kućnog pritvora

Komentari

Autor: Tanjug

05/05/2022

-

13:44

Službenica Ministarstva pravde uslovno osuđena na 16 meseci zatvora: Omogućavala osuđenima kršenje mere kućnog pritvora
Službenica Ministarstva pravde uslovno osuđena na 16 meseci zatvora: Omogućavala osuđenima kršenje mere kućnog pritvora - Copyright Burst

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu osudio je na uslovnu kaznu od godinu i četiri meseca zatvora bivšu službenicu Ministarstva pravde Suzanu Vulić (65) jer je zloupotrebila službeni položaj i osuđenima na kućni zatvor bez elektronskog nadzora, omogućila da krše meru zabrane napuštanja stana.

Više javno tužilaštvo u saopštenju navodi da će se žaliti na presudu jer nisu zadovoljni vrstom i visinom kazne, imajući u vidu društvenu opasnost izvršenog krivičnog dela i svojstvo okrivljene u njegovom izvršenju.

U završnim rečima Tužilaštvo je od suda zatražilo da Vulićevu osudi na kaznu zatvora od godinu i tri meseca, kao i da joj izrekne meru zabrane obavljanja dužnosti poziva, dužnosti i delatonosti u trajanju od dve godine. Vulić je sada u penziji.

Ona je osuđena jer je kao zaposlena u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija zloupotrebila službeni položaj i dozvoljavala da petoro osuđenika koji izdržavaja kaznu bez elektronskog nadzora, krši određene zabrane, tako što nije pisala izveštaje o kršenju kada su osuđenici bez dozvole napuštali prostorije.

Tokom postupka, Vulić je negirala izvršenje krivičnog dela, braneći se obimom posla, ali je posebnim dokaznim radnjama njena odbrana opovrgnuta jer je iz prisluškivanih razgovora jednog od osuđenih na kućni zatvor, utvđeno da je ona znala da on krši mere zabrane, i svesno i voljno nije preduzela ništa tim povodom, odnosno o tome nije obavestila poverenika iako je to morala da uradi.

Komentari (0)

Srbija