Aktuelno

Povećana kazna Ðuroviću za ubistvo studenta, sudija: "Teško ubistvo na podmukao način"

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2022

-

15:57

Povećana kazna Ðuroviću za ubistvo studenta, sudija: "Teško ubistvo na podmukao način"
Instagram - Copyright Instagram

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu je povećao za pet godina kaznu zatvora i pravosnažno osudio Neđeljka Ðurovića (31) na 35 godina zatvora za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) iz 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Ovom odlukom usvojena je žalba Višeg javnog tužioca u Beogradu i preinačena je prvostepena presuda Višeg suda, kojom je Ðurović bio osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva.

Takođe, Apelacioni sud je u odluci objavljenoj na sajtu, ukazao da je kazna neadekvatno odmerena i dajući pravilan značaj utvrđenim olakšavajućim okolnostima na strani okrivljenog, a istovremeno ceneći i sve okolnosti konkretnog slucaja povećao kaznu zatvora.

Sud ceni da je pravosnažna presuda srazmerna težini izvršenog krivičnog dela i stepenu krivice okrivljenog.

Viši sud u Beogradu je presudio 14. septembra 2021. godine da je Ðurović kriv za teško ubistvo na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza.

Presudom je utvrdio da je Ðurović 27. januara izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga oko 5:50 sati.

"Žrtvu je izabrao nasumično, nije ga poznavao"

"Žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti, bezdušno i bezobzirno, sa direktnim umišaljem, zbog čega ga je osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način", rekla je sudija Nataša Albijanić prolikom izricanja presude.

Sudija je podsetila da je Ðurović sam policajce odveo na mesto gde je odbacio nož, te da sud nije prohvatio njegovu odbanu u kojoj je negorao da je on izvršio ubistvo, već svedočenje policajaca.

Sud je oca ubijenog mladića kao oštećenog uputio da u parnici ostvari svoj imovinsko pravni zahtev, a Ðuroviću je produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, po pravosnažnosti presude.

Tužilaštvo je tražilo da optuženi bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, dok je Ðurović od početka suđenja negirao da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara.

Prema pisanju medija, Ðurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Komentari (0)

Srbija