Aktuelno

Lažne dojave o bombama u tri objekta i četiri studentska doma

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/05/2022

-

15:53

Lažne dojave o bombama u tri objekta i četiri studentska doma
Lažne dojave o bombama u tri objekta i četiri studentska doma - Copyright FoNet

veličina teksta

Aa Aa

Policija je tokom pregleda utvrdila da su lažne bile dojave o bombama u tržnim centrima Ada mol i u ulici Vojvode Stepe, kao i objektu studentskog smeštaja u Krunskoj ulici u Beogradu, saznaje Tanjug u MUP-u. Takođe, lažne su bile i dojave o bombama u četiri studentska doma u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Nakon dojave da su u studentskim domovima „Studentski grad“, „4.april“, „Slobodan Penezić“ i „Vera Blagojević“ u Beogradu postavljene bombe, pripadnici MUP su izašli na teren i nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a, utvrđeno je da su dojave o postavljenim bombama bile lažne, navodi se u saopstenju.

U tri tržna centra u Beogradu prethodno su prijavljene bombe, rečeno je za Euronews Srbija u MUP. U pitanju su tržni centri "Ada mol", "TC Beo Šoping Centar" i "TC Big Rakovica".

Kako se navodi, tržni centri su evakuisani i policijske ekipe su izašle na teren kako bi pregledale objekte. Jedna ekipa policije upućena je u Krunsku ulicu zbog dojave o bombi.

U sredu su do MUP stigle četiri lažne dojave o postavljenim bombama - tri za tržne centre, i jedna za Zoološki vrt u Beogradu.

Istog dana, prijavljeno je i da su bombe postavljene u sudentskim domovima "Karaburma" i "Patris Lumumba", ali se i za njih ispostavilo da su lažne.

Komentari (0)

Srbija