Aktuelno

Nevreme u Beogradu, grom pogodio kuću kod Čačka

Komentari

Autor: RINA

17/05/2022

-

19:13

Nevreme u Beogradu, grom pogodio kuću kod Čačka
Nevreme u Beogradu, grom pogodio kuću kod Čačka - Copyright Screenshot/RINA; Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Jako nevreme praćeno grmljavinom i kišom sručilo se večeras na Beograd, samo nekoliko minuta nakon što je RHMZ izdao hitno upozorenje za Sremski i Mačvanski okrug. Prethodno je tokom popodnevnih sati jako nevreme praćeno gradom i grmljavinom pogodilo čačanski kraj. U selu Vrnčani na Kablaru došlo je do incidenta kada je grom pogodio u strujomer u domaćinstvu Gospavić.

 

Srboljub Gospavić, vlasnik domaćinstva koje je pogodio grom u Vrnčanima kaže da je čitava kuća bila u dimu.

"Strujomer je spržen, a plamen je bio i na spojevima i na krovnom nosaču, preko koga dolazi strujni kabl. Mi smo na kraju linije gde je došlo do pražnjenja strujnog udara, plaši nas da se opet ne ponovi", kazao je on za RINU.

 

On dodaje da u ovom zaseoku već dugi niz godina veliki problem predstavljaju slaba i loša  infrastruktura elektro mreže, pa se ovakvi slučajevi često dešavaju.

"Nadležni dolaze, pa spajaju i prespajaju kablove ali nikako da reše. Imamo popadalih bandera na trasi, a dobar deo kablova vezan je za cerova drva u neraskresanoj šumi. Neki kablovi su po zemlji dok neke podižemo grabuljama da bi prošli traktorima, nadam se da će ovaj problem neko razumeti dok ne bude kasno", zaključio je Srbo.

Rina

Pogođeni strujomer

Nevreme nije zaobišlo ni gornjomilanovački kraj, gde je u pojedinim selima grad padao nekoliko minuta i pričinio materijalnu štetu na poljoprivrednim usevima. 

"Odjednom je počelo da sipa kao iz rukava, grad veličine lešnika intenzivno je padao oko pet minuta. Najveća šteta pričinjena je na ranim sortama trešanja koje su još malo bile spremne za berbu. Plodovi su završila na zemlji", kažu za RINU meštani sela Pranjani. 

Nevreme praćeno gradom tokom popodnevnih sati pogodilo je i Arilje.

Jako nevreme i u Požegi

Jak pljusak pao je i u Požegi, a neka sela u okolini pogodio je sitan grad, preneo je RTS, navodeći da na tim mestima protivgradni strelci brane useve.

Protivgradni strelci pod koordinacijom Radarskog centra Buar Užice, već dva sata su na položajima i brane useve u opštinama Zlatiborskog i Moravičkog okruga.

Gađali su gradonosne oblake iz pravca Valjeva, ali su na položajima i zbog oblaka koji stižu iz pravca BiH, navodi se.

Komentari (0)

Srbija