Aktuelno

Telo mladića izvučeno kod Ade Huje, Nenad Periš: Policija me obavestila da po odeći odgovara Mateju, čeka se DNK analiza

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Telegraf

18/05/2022

-

11:52

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Telo mlađeg muškarca pronađeno je jutros u Dunavu kod Ade Huje, potvrđeno je za Euronews Srbija u MUP-u. U policiji navode da se radi na identifikaciji osobe, koja se za sada vodi kao N.N lice, a otac Mateja Periša, mladića iz Splita koji je netsao u Beogradu krajem decembra, potvrdio je za Telegraf da ga je srpska policija obavestila o tome da je u Dunavu pronađeno telo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.

"Mora se još uporediti DNK, ali po odeći, pronađen mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd", rekao je Nenad Perš.

Telo muškarca pronašli su mornari jutros oko 9.20 sat. Policija je izašla na teren odmah po prijavi. U međuvremenu se oglasilo i Više Javno tužilaštvo. Oni su saopštili da je dežurni zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu obavio uvidjaj na licu mesta i naložio obdukciju, toksilološke i DNK analize. Tim analizama bi trebalo da se utvrdi identitet za sada NN lica, kao i uzrok smrti.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova i Više javno tužilaštvo u Beogradu će blagovremeno obavestiti javnost o rezultatima pomenutih analiza koje obavlja Institut za sudsku medicinu"m navodi se u saopštenju.

Splićanin Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine u nakon što je izašao sa jednog spava u Beton hali u Beogradu. Od tada, potraga za njim ne prestaje, a u ovaj slučaj zajedno su uključene srpska i hrvatska policija. Njegov nestanak privukao je veliku pažnju medija i javnosti, mnogo se pisalo o njemu i na društvenm mrežama, a pojaviljvale su se oprečne infomacije o tome gde bi on mogao da bude.

Zbog velikog interesa javnosti, o celom slučaju se 12. januara zvanično i oglasio MUP koji je prateći nadzorne kamere koje se nalaze u blizini Beton hale, mesta na kojem je Matej i nestao, napravio rekonstrukciju njegovog kretanja. Međutim, ni to nije dalo konačan odgovor kuda je Matej nestao nakon što je poslednji put snimljen.

Njegov otac Nenad Periš je nakon gotovo tri meseca koliko je boravio u Beogradu, sredinom marta otišao u Split. Neposredno pred odazak iz Beorada, Perš je za Euronews Srbija rekao da veruje u srpsku policiju koja će u nekom trenutku da pronađe njegovog sina. Tada je rekao da je na vezi sa srpskom i hrvatskom policjom koja se zbog ovog slučaja sastajala nekoliko puta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija