Aktuelno

Pred Višim sudom u Beogradu saslušanja u slučaju protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/05/2022

-

11:20

Pred Višim sudom u Beogradu saslušanja u slučaju protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a
Pred Višim sudom u Beogradu saslušanja u slučaju protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a - Copyright E-Stock/Nenad Milošević

veličina teksta

Aa Aa

Pred Višim sudom u Beogradu danas se održava saslušanje u slučaju koji se vodi protiv nekadašnjeg zamenika načelnika SBPOK Gorana Papića.

Bivši direktor policije Vladimir Rebić stigao je u Palatu pravde, gde bi trebalo da bude saslušan kao svedok. U sud je stigao i Dejan Kovačevic, bivši načelnik UKP-a.

Sud je za danas pozvao i Nebojšu Stefanovića, bivšeg ministra policije, ali on za sada nije došao, a sudija je na početku suđenja rekao da nema dokaza da je Stefanović primio poziv za suđenje.

E-Stock/Nenad Milošević

 

Podsetimo, Tužilaštvo je u optužnom predlogu zatražilo od suda da Papiću izrekne kaznu od četiri godine zatvora i kao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti. Papić je  uhapšen 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

 

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija