Aktuelno

Suđenje bivšem zameniku načelnika SBPOK-a odloženo za 12. april

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2022

-

10:06

Suđenje bivšem zameniku načelnika SBPOK-a odloženo za 12. april
Suđenje bivšem zameniku načelnika SBPOK-a odloženo za 12. april - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Suđenje bivšem zameniku načelnika SBPOK-a Goranu Papiću zbog optužbi za trgovinu uticajem i vraćanja blindiranog automobila jednom od vođa organizovane kriminalne grupe Marku Miljkoviću bez neophodnih policijskih provera, odloženo je za 12. april danas u Višem sudu u Beogradu jer je Papić izostao.

Na suđenje su međutim došla sva četiri pozvana svedoka, policijski funkcioneri Milenko Munjižaba, Zoran Kovačević, Dejan Kovačević i Nevenko Marić. Papić je, kako je sud obavestio njegov branilac Branislav Tapušković, izostao zbog bolesti. On je sudu predao i neophodnu medicinsku dokumentaciju kojom je opravdao izostanak svog branjenika.

Papić je optužen, jer je, kako se sumnja, 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se Marku Miljkoviću, koji je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Tereti se za krivično delo trgovina uticajem za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Tužilaštvo je u optuženom predlogu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu od četiri godine zatvora i kao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti. Papić je bio uhapšen 9. marta prošle godine, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za zločinačko udruživanje, pet eških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Preporuka za vas

Saslušan direktor policije u okviru istrage protiv Gorana Papića, advokat tvrdi da su potvrđeni navodi odbrane

Komentari (0)

Srbija