Društvo

Suđenje bivšem inspektoru SBPOK-a zbog trgovine uticajem, Papić stigao u Palatu pravde

Komentari

Autor: Tanjug

19/11/2021

-

09:23

Suđenje bivšem inspektoru SBPOK-a zbog trgovine uticajem, Papić stigao u Palatu pravde
Suđenje bivšem inspektoru SBPOK-a zbog trgovine uticajem, Papić stigao u Palatu pravde - Copyright Prinstscreen YouTube/Objektiv TV

veličina teksta

Aa Aa

Bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goran Papić stigao je u Palatu pravde, gde u Višem sudu u Beograduu treba da mu počne suđenje zbog krivičnog dela trgovina uticajem.

On bi danas trebalo da iznese svoju odbranu povodom optužbi da je u aprilu 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se Marku Miljkoviću, sada osumnjičenom za organizovanje kriminalne grupe, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil, a istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Papić je u Palatu pravde došao sa svojim advokatom Branislavom Tapuškovićem.

Sud međutim nije obezbedio dovoljno veliku sudnicu da primi sve novinare, koji su veoma zainteresovani za ovaj slučaj, pa će većina ostati ispred vrata.

Na saslušanju kod tužioca negirao je izvršenje krivičnog dela.

Za krivično delo trgovina uticajem za koje se Papić tereti, zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Optužbe za zloupotrebu službenog položaja

Tužilaštvo je u optužnom predlogu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu u skladu sa zakonom i kao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Papić je bio uhapšen 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za zločinačko udruživanje, pet eških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija