Aktuelno

Podignut optužni predlog protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK Gorana Papića

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

19/10/2021

-

14:05

Podignut optužni predlog protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK Gorana Papića
Podignut optužni predlog protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK Gorana Papića - Copyright Prinstscreen YouTube/Objektiv TV

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK Gorana Papića zbog krivičnog dela trgovina uticajem, potvrdila je za Euronews Srbija portparol Tužilaštva Ivana Rakočević.

Optužni predlog je podiglo posebno odeljenje za suzbijanje korupcije ovog tužilaštva.

U optužnom aktu predloženo je izricanje krivične sankcije u skladu sa zakonom i izricanje mere bezbednosti zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti i isti je dostavljen Višem sudu u Beogradu, navodi Rakočević.

Papić je bio uhapšen 9. marta, pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode, a na saslušanju kod tužioca negirao je izvršenje krivičnog dela.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Preporuka za vas

Saslušan direktor policije u okviru istrage protiv Gorana Papića, advokat tvrdi da su potvrđeni navodi odbrane

Komentari (0)

Srbija