Evropa

Prekinuto suđenje Papiću, sudija zatražio svoje izuzeće

Komentari

Autor: Tanjug

12/04/2022

-

12:29

Prekinuto suđenje Papiću, sudija zatražio svoje izuzeće
Prekinuto suđenje Papiću, sudija zatražio svoje izuzeće - Copyright FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

veličina teksta

Aa Aa

Suđenje bivšem zameniku načelnika SBPOK-a Goranu Papiću prekinuto je danas u Višem sudu u Beogradu nakon što je postupajući sudija Milan Grklić zatražio svoje izuzeće.

Do ove situacije je došlo nakon što je Papićev branilac, advokat Branislav Tapušković zatražio od suda da obezbedi tonsko snimanje suđenja, ili ukoliko to nije moguće, da on direktno diktira u zapisnik, što je sudija odbio.

Tapušković je nakon toga rekao da je sudija "zavredio" da zatraži njegovo izuzeće, ali da to nikad nije uradio do sada pa neće ni ovog puta, zbog čega je Grklić sam tražio svoje izuzeće. Suđenje će se nastaviti sutra u podne, do kada se očekuje odluka predsednika suda o Grklićevom zahtevu.

Na današnje suđenje došli su pozvani svedoci visoki policijski zvaničnici Milenko Munjižaba, Zoran Kovačević, Dejan Kovačević i Nevenko Marić. Papić je optužen za krivično delo trgovina uticajem za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu od 4 godine zatvora i kao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti. Papić je bio uhapšen 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Komentari (0)

Evropa