Aktuelno

Produžen pritvor Kontiću optuženom za pokušaj ubistva

Komentari

Autor: Tanjug

31/05/2022

-

20:32

Produžen pritvor Kontiću optuženom za pokušaj ubistva
Produžen pritvor Kontiću optuženom za pokušaj ubistva - Copyright Printscreen/Sigurnosna kamera

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Novom Sadu produžio je za još 60 dana pritvor Ivanu Kontiću (30) optuženom za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta 2020. godine.

Ovom odlukom suda pritvor može da mu traje do 29. jula, potvrdila je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin. Kontiću je suđenje počelo 25.maja kada su on i ostali optuženi prvi put iznosili odbranu, dok su se prilikom saslušanja u tužilaštvu branili ćutanjem.

Odbrana je tada predložila ukidanje pritvora, što je sud odbio i zakazao sledeće ročište za 21. jun.

Sa njim su na optuženičkoj klupi i Ognjen Leđanac i Luka Vukajlović. Sva trojica su na pripremnom ročištu zatvorenom za javnost negirali krivično delo za koje se terete.

Više javno tužilaštvo tereti optužnicom Kontića za krivično delo ubistvo u pokušaju, Leđanca za učestvovanje u tuči, a Vukajlovića za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega. Iznoseći odbranu pred tužiocem, on je u decembru prošle godine negirao da je pokušao da ubije Mandića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija