Aktuelno

Saslušani članovi kriminalne grupe kod kojih su pronađeni kilogrami marihuane, oružje i novac

Komentari

Autor: Tanjug

04/06/2022

-

15:48

Saslušani članovi kriminalne grupe kod kojih su pronađeni kilogrami marihuane, oružje i novac
Saslušani članovi kriminalne grupe kod kojih su pronađeni kilogrami marihuane, oružje i novac - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tuzilaštvu u Beogradu danas su saslušani članovi kriminalne grupe kod kojih je pre dva dana pronađeno osam kilograma marihuane spakovane u 16 paketa, dva pištolja, oko 30.000 evra i vagicu za precizno merenje.

Osumnjičeni D.K. (46) je na saslušanju rekao da je pronađeno oružje njegovo, objasnio je poreklo novca, dok se o drogi nije izjašnjavao, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

M. S. (38) i V. S. (42) su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu u ovoj fazi postupka.

Ženi, S. S. (41) ukida se zadržavanje i biće procesuirana u redovnom krivicnom postupku.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor za Kimovu , M.S. i V.S. zbog opasnosti da ce ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok se D.K. tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ova kriminalna grupa uhapšena je nakon višemecnog operativnog rada Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Članovi ove grupe su, kako se sumnja, krivična dela vršili u dužem vremenskom periodu na teritoriji Beograda.

Kako Tanjug saznaje protiv D.K. se pred VJT u Beogradu već vodi postupak za ista krivicna dela iz 2019. godine,a suđenje je u zavrsnoj fazi.

U tom postupku je nakon dve godine odlukom suda pusten iz pritvora da se brani sa slobode.

U tom predmetu on se tereti za neovlasćeno nošenje dva pištolja, 32 komada municije i vise od kilogram eksploziva penetrit, kao i za držanje radi prodaje 68 grama kokaina i 2,14 grama marihuane.

I pre ovog postupka bio je osuđen na pet godina zatvora presudom Višeg suda u Beogradu zbog proizvodnje droge.

Takođe, "maserati" u kojem su presretnuti a potom uhapšeni D.K. i M.S. privremeno je oduzet.

Komentari (0)

Srbija