Aktuelno

Suđenje za ubistvo Blaža Ðurovića krenulo ispočetka

Komentari

Autor: Tanjug

06/06/2022

-

19:56

Suđenje za ubistvo Blaža Ðurovića krenulo ispočetka
Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Pred većem Višeg suda u Beogradu danas je zbog promene sudskog veća ispočetka počelo suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Ðurovića 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Optuženi Nemanja Ivanov i Darko Vesković izjavili su da ostaju pri odbrani koju su ranije izneli i ponovo su negirali izvršenje krivičnog dela koje im se stavlja na teret.

Vesković je tvrdio da nije bio u Beogradu kada je Ðurović ubijen, kao i da nema nikakvih saznanja o tom događaju.

Odbrana je kao i na jednom od ranijih suđenja zatražila da se sudu dostavi elektroferogram u elektronskom obliku koji bi trebalo da pokaže kako je pribavljen DNK materijal, koji povezuje osumnjičene sa Ðurovićevim ubistvom.

Sudsko-medicinski veštak Dušan Keckarević je detaljno objasnio kojom analizom je sa kolegama radio DNK nalaz.

Optuženi Vesković i Ivanov su dovedeni u Specijalni sud iz pritvora u Okružnom zatvoru u Beogradu gde im se do sada sudilo u specijalnoj sudnici iz razloga bezbednosti, ali im je suđenje premešteno zbog renoviranja zatvorske sudnice.

Obojica se nalaze u pritvoru četiri godine i negiraju ubistvo Ðurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je nekoliko meseci kasnije izručen Beogradu.

Oni su optuženi da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Ðurović je ubijen 10. marta 2018. ispred kuće brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22 na Dušanovcu, nakon što je dovezao njega i decu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija