Aktuelno

Odloženo suđenje Draganu Bjelogrliću zbog njegovog izostanka

Komentari

Autor: Tanjug

07/06/2022

-

11:44

Odloženo suđenje Draganu Bjelogrliću zbog njegovog izostanka
Komemoracija Veselinu Simonoviću - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je za 19. septembrar odloženo suđenje glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću povodom optužbi za nasilničko ponašanje prema kolegi Predragu Antonijeviću 23. avgusta prošle godine u Nišu.

Suđenje je odloženo zbog izostanka okrivljenog Bjelogrlića, koji je na poslovnom sastanku u Ljubljani. Njegov branilac Jugoslav Tintor je 2. juna dostavio sudu molbu da se današnje suđenje odloži.

Tintor je sudu ukazao da je današnji sastanak od velike važnosti jer se radi o međunarodnom projektu, kao i da je Bjelogrlićevo prisustvo neophodno. Reditelj je na prethodnom suđenju negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Istraga ovog slučaja sproveđena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci svi iz Beograda.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića jer je 23. avgusta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog dela i izrazio žaljenje. Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

Komentari (0)

Srbija