Aktuelno

Tužilaštvo u Beogradu diglo optužnicu protiv Pakistanca i Indijca: Oteli Indijca i zahtevali otkup od porodice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/06/2022

-

15:40

Tužilaštvo u Beogradu diglo optužnicu protiv Pakistanca i Indijca: Oteli Indijca i zahtevali otkup od porodice
Tužilaštvo u Beogradu diglo optužnicu protiv Pakistanca i Indijca: Oteli Indijca i zahtevali otkup od porodice - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv državljanina Pakistana A.B. (40) i Indije M.S. (31) jer su u decembru prošle godine u Beogradu obmanom oteli državljanina Indije K.S. po njegovom sletanju na aerodrom "Nikola Tesla", držali ga tri dana i od njegove porodice zahtevali otkup od 7.000 evra. Optužnicom se A.B. i S.M. terete se za krivično delo otmica.

Kako se navodi u saopštenju Višeg javnog tužilaštva, sumnja se da su S.M. i još jedno NN lice 20. decembra 2021. godine na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, po sletanju sačekali K.S. i ponudili mu prevoz do hotela na Dorćolu gde je on imao rezervisan smeštaj. Obmanom su ga odveli u drugi smeštaj u centru grada gde su mu rekli da mora da sačeka tu do sutra, da se oslobodi soba u hotelu.

Sutradan su u smeštaj došla oba optužena i zahtevali od oštećenog da pozove svoje roditelje u Indiji i da im traži da za njegov otkup plate 7.000 evra, pod pretnjom da će, ako ih ne pozove, njega ubiti i zakopati u šumi. Uplašivši se, K.S. je zvao roditelje i komšije, ali traženi iznos nije uplaćen jer njegovi roditelji nisu imali, pa su optuženi intenzivirali pretnje i dali mu rok do sutradan da nabavi novac.

Iz VJT dalje navode da je oštećeni sledećim prilikom, kada su mu dali telefon, poslao GPS lokaciju svojim rođacima, nakon čega ga je policija ubrzo locirala i uhapsila osumnjičene.

A.B. i S.M. se nalaze u pritvoru u Beogradu od hapšenja 23. decembra 2022. godine. Tužilaštvo je predložilo sudu da ih osudi po zakonu kao i da im izrekne meru proterivanja stranaca iz zemlje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija