Aktuelno

Saslušan osumnjičeni za ubistvo u Jakovu, priznao delo ali tvrdi da se ne seća pucnjave

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/06/2022

-

14:16

Saslušan osumnjičeni za ubistvo u Jakovu, priznao delo ali tvrdi da se ne seća pucnjave
Saslušan osumnjičeni za ubistvo u Jakovu, priznao delo ali tvrdi da se ne seća pucnjave - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Đ. N. (23) zbog sumnje da je 29. maja 2022. godine u Jakovu iz automatske puške "kalašnjikov" usmrtio V. J. (30).

Đ. N. je izneo svoju odbranu u prisustvu izabranog branioca, priznao je delo, ali je tvrdio da se ne seća samog momenta kada je pucao na V. J.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da mu odredi pritvor iz svih zakonskih razloga: zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u sticaju da krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Kako Euronews nezvanično saznaje, osumnjičeni je izrazio kajanje i tvrdio da se ne seća samog pucanja. Rekao je da su ga ranije tog dana ubijeni, njegov rođeni brat i jos jedan njihov prijatelj maltretirali i prebili, ali je uspeo da pobegne kući. Tvrdi da su oni kasnije tukli i njegovog oca, a tokom večeri došli ispred kuće gde su tukli i njegovog brata. 

Komentari (0)

Srbija