Aktuelno

Snažno nevreme pogodilo Niš i Krupanj: Pojedine ulice pod vodom, grad naneo štetu usevima

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

02/07/2022

-

18:00

Snažno nevreme pogodilo Niš i Krupanj: Pojedine ulice pod vodom, grad naneo štetu usevima
Snažno nevreme pogodilo Niš i Krupanj: Pojedine ulice pod vodom, grad naneo štetu usevima - Copyright Printscreen/Mića Jevtić, Tamara Zlatanović

veličina teksta

Aa Aa

Jako nevreme praćeno grmljavinom pogodilo je ovog popodneva Niš. Tokom pola sata, koliko je trajalo nevreme na grad je pala velika količina kiše. Republički Hidrometeorološki Zavod Srbije takođe je izdao upozorenje da se do kraja dana na području istočne, jugoistočne i jugozapadne srbije očekuje lokalna pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom i gradom.

Pojedine delove grada pogodio je i grad, što je izazvalo velike količine vode na ulicama zbog čega je otežan i saobraćaj. Oni koji su se zatekli na ulici javili su da su u pojedinim delovima Niša bila oborena i stabla, kao i da je nevreme načinilo materijalnu štetu.

Na poligonu protivgradne zaštite su dejstvovali, ali kažu da je i dalje u toku praćenje, prenele su Niške Vesti. U Meteorološkoj opservatoriji koja je smeštena u Tvrđavi još uvek nemaju tačan uvid u to koliko je kiše palo po metru kvadratnom jer se to merenje radi u 20 časova.

Ne zna se ni gde je palo najviše kiše, da li je to sam centar gde je bilo i grada i kako su prošla prigradska naselja.

"Praćenje je u toku, dejstvovali smo protivgradnim raketama i dejstvujemo trenutno. Za sada ne možemo da vam damo više informacija jer je rad protivgradne zaštite u toku", receno je Niškim Vestima sa Poligona protivgradne zaštite.

Printscreen/Mića Jevtić

 

Nevreme i u Krupnju

Snažno nevreme praćeno gradom pogodilo je danas i delove Opštine Krupanj i pričinilo veliku štetu na voću, kukuruzu, povrću, ali i na putevima, objektima i automobilima.

Opštinski Štab za vanredne situacije je zasedao i doneo odluku da se formira komisija koja će izaći na teren i proceniti nastalu štetu, prenosi RTS.

Od ponedeljka će biti otvorena kancelarija u kojoj će građani moći da prijave štetu, a JP "Put" će početi sanaciju oštećenih puteva.

 

Komentari (0)

Srbija