Aktuelno

Avganistanac uhapšen zbog sukoba migranata kod Subotice - osumnjičen za ubistvo i pokušaj ubistva

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/07/2022

-

10:24

Avganistanac uhapšen zbog sukoba migranata kod Subotice - osumnjičen za ubistvo i pokušaj ubistva
Avganistanac uhapšen zbog sukoba migranata kod Subotice - osumnjičen za ubistvo i pokušaj ubistva - Copyright Tanjug/Aleksandra Orlić

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su državljanina Avganistana A. N. (1996) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Sumnja se da je on juče ujutru učestvovao u sukobu između dve grupe migranata u šumskom pojasu u blizini mađarske granice kod Subotice, u kojem je šest osoba povređeno, dok je jedna smrtno stradala, saopštio je MUP.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Policija nastavlja dalji rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi s ovim slučajem i identifikaciji ostalih lica koja su učestvovala u sukobu.

Podsetimo, jedna osoba je izgubila život, a sedam osoba je povređeno u oružanom sukobu migranata u subotičkom naselju Makova sedmica.

Svih šestoro povređenih u obračunu među migrantima u Subotici, uključujući i 16-ogodišnju devojčicu, su stabilnog zdravstvenog stanja, potvrdili su za Euronews u subotičkoj Opštoj bolnici. 

Sedam osoba dovezeno je u tu zdravstvenu ustanovu u ranim jutarnjim satima, ali je mlađi muškarac podlegao povredama.

Kako nezvanično saznaje Euronews Srbija u Komesarijatu za izbeglice, nakon jučerašnjeg oružanog obračuna među migrantima u šumi nedaleko od subotičkog naselja Makova sedmica, nekoliko desetina ljudi, samaca, ali i porodica, prebačeno je u Prihvatni centar u Subotici.

Komentari (0)

Srbija